Enkelt och bekvämt

Pellets tillverkas främst av sågspån och andra rester från skogsindustrin. Det gör pellets till miljövänligt alterativ som kan göras nästan lika bekvämt som eldningen i en oljepanna. Pellets är lite dyrare än att elda med ved men är istället bekvämare. Jämför man istället med el eller oljeuppvärmning så är pellets mycket billigare.

Molle Pelle + EP-brännaren

  • Patenterade turbulatorer som bromsar rökgaserna.
  • Molle Pelle med EP-brännaren
  • Vi använder EP-18 som är tillverkad av Altbergs Plåt i Edsbyn.
  • Till brännaren kommer en separat styrenhet med ett enkelt menysystem utan krångliga inställningar.
  • Med ett lätt drag i en spak görs rökkanalerna tillgängliga för sotning.
  • På panelen finns diverse instrument så som huvudbrytare, överhettningsskydd, driftstermostat, rökgastemperatur, systemtryck och panntemperatur.
  • Shunt som reglerar temperaturen i pannan för effektiv uppvärmning.

Molle Pelle är en nyutvecklad pelletspanna men som bygger på våra principer om lättskötthet och robusthet. Precis som Mollepannan så är den tillverkad av skickliga svetsare i Estland vilket garanterar kvaliteten. Vi har kombinerat vår panna med den utmärkta EP-brännaren för att skapa en perfekt kombination som kan värma upp ditt hus utan besvär.

Patenterade turbulatorer

I pannans rökkanaler hittar man patenterad teknik utvecklad vid Högskolan i Tallinn. Där sitter spiralformade turbulatorer med en yttre mindre spiral som löper vinkelrätt mot den större spiralen. Denna konstruktion gör att de varma rökgaserna stannar upp och hinner därför avge mer värme till vattnet innan de flyger vidare ut genom skorstenen.

EP-brännaren

Till pannan använder vi pelletsbrännaren EP-18 som är tillverkad i Edsbyn. Brännaren är framtagen för att klara extrema krav på säker eldning, driftsäkerhet, hållbarhet och jämna förbränningskurvor. Altbergs Plåt har tillverkat pelletsbrännare i 12 år och tummar inte på kvaliteten, det är därför vi har valt denna brännare till vår panna.

Bygg ett helautomatiskt system

När man eldar med pellets så ska man passa på att göra det enkelt för sig. Komplettera din anläggning med ett pelletsförråd och en mataranläggning så sköter systemet sig självt. Det enda du behöver tänka på är att se till att ha bränsle kvar. Kontakta oss så hjälper vi dig välja system för ditt hus.